Een avond bij

Augustus 2010 begonnen we onze avondmaaltijden te twitteren, hierna volgde facebook als snel. Natuurlijk duurde het niet lang voordat de vraag kwam: “mag ik het recept”. Van daar uit is deze site ontstaan, om de lekkerste recepten te delen, maar ook om wat meer te delen: ervaringen, herinneringen, tips, idee├źn, anekdotes enz…
Want voor ons is eten en het bereiden ervan zoveel meer en er zijn altijd weer nieuwe en spannende dingen om te proberen.

Norbert en Wolfgang

Een avond bij
Saturday October 12 2013
Dadel kruiden cake

Deze cake met dadels en amandelen is een super recept. Het is even een werkje (30 minuten) maar dan heb je ook een heerlijke cake die niet droog is en heel veel smaak heeft. Je kunt in plaats van amandelen ook walnoten gebruiken of een combi. In een kathedraal vorm is hij ook nog eens mooi om te zien.

Tuesday October 1 2013
Vijgen in port met honing

Vijgen zijn momenteel volop te krijgen. Maar wat doe je er nu mee? Hier een recept waarmee je heel veel smaak in de vijg krijgt. Samen met bijvoorbeeld vanille-ijs maak je een spectaculair dessert.

Tuesday October 1 2013
Komkommer gazpacho

Deze gazpacho is heerlijk fris en perfect als klein voorgerechtje.In de zomer extra lekker als je hem licht laat aanvriezen en dan met een vork los maakt (of in een blender als je die hebt). Qua kruiden kun je natuurlijk zelf experimenteren. Wij serveren er zelfgemaakte chips bij.

Sunday June 2 2013
Reerug Teriyaki met doperwten en shii-take chips

Reerug is zo zacht als boter en je kunt het bijna rauw eten. We kwamen op het idee deze milde wildsmaak eens te combineren met een Aziatisch accent. En dat vonden we erg lekker! Je kunt ook een traditioneler variant maken: met tonijn. Het gerecht krijgt dan natuurlijk een heel ander karakter.

Friday February 8 2013
Eendenborst Five Spice

Five spice is een kruidenmengsel dat in de Chinese keuken wordt gebruikt. Er zijn een aantal varianten maar een gebruikelijke mix is: steranijs, kruidnagel, Chinese kaneel, Sichuan peper en venkel. Je koopt het in de Chinese supermarkt of toko. Je kunt met dit recept mooie amuses maken, maar ook de portie wat groter maken als voorgerecht.

Saturday January 12 2013
Kikkerbillen met langoustines, pastinaak en venkel

Kikkerbilletjes zijn geen alledaagse kost, maar wel ontzettend lekker. Je kunt het vlees nog het beste vergelijken met kip, en dan een delicate variant. Je koopt ze bij de Chinese supermarkt.